No menu items!
HomeХоол, шим тэжээлӨвлийн улиралд идэж болохгүй 7 хүнс

Өвлийн улиралд идэж болохгүй 7 хүнс

-

Шинэхэн, шүүслэг бүтээгдэхүүн нь өвлийн өдрүүдийг “гэрэлтүүлэх” сайхан сонголт мэт санагдаж болох хүйтэн сэрүүн үед тэдгээрийг дулаан бүс нутгаас авчирдаг гэдгийг санах хэрэгтэй. Энэ процессын явцад тэдний ашигтай шинж чанарууд алга болж, хоол тэжээлийн үнэ цэнэ багатай үлдэх болно. Үнэндээ зарим амттай бүтээгдэхүүн өвлийн улиралд хэрэглэхэд нэлээд хор хөнөөлтэй байдаг. Дулааны улирал хүртэл түр зогсоох нь зүйтэй зарим хүнсний бүтээгдэхүүний жагсаалтыг хүргэж байна.

Аспарагус

Аспарагусыг хэрэглэх хамгийн тохиромжтой цаг бол хаврын улирал юм. Өвлийн улиралд аспарагусыг Перу эсвэл Хятадаас нийлүүлдэг. Энэ хугацаанд амт, бүтэц нь бүдгэрч эхэлдэг төдийгүй витаминууд бас алга болдог. Ачаа тээвэрлэх явцад маш олон ашигтай элементүүд алга болж, бидний хувьд тэжээл багатай болно.

Савласан ногоо

Ууттай ногоог амархан, хурдан хэрэглэхийн тулд бидний хувьд урьдчилан угааж, жижиглэсэн байдаг. Гэсэн хэдий ч урьдчилж угаах нь ногоонуудын эслэг, тэдгээрийн доторх витаминыг алдахад хүргэдэг. Дулаан улирлыг хүлээж, шинээр ургасан үед нь авах нь дээр.

Гүзээлзгэнэ, нэрс

Зун бол жимс ургуулахад хамгийн тохиромжтой үе юм. Гүзээлзгэнэ нь коллагенийг бэхжүүлдэг С амин дэмээр баялаг.Харин нэрс нь арьсны хорт хавдраас урьдчилан сэргийлж, тархины үйл ажиллагааг идэвхжүүлдэг. Гэхдээ зөвхөн дотооддоо ургуулсан жимс хэрэглэх нь хамгийн сайн арга юм. Олон км холоос ачуулж байгаа жимсэнд тэжээллэг чанар байхгүй. Хэрэв та хэрэглэхийг хүсч байвал хөлдөөсөн хувилбаруудыг сонгож болно.

Үр тариа, эрдэнэ шиш

Эрдэнэ шиш зөвхөн зуны улиралд ургадаг бөгөөд бусад улиралд ургадаггүй. Тиймээс таны бодож байгаа шиг шинэхэн биш байж магадгүй юм.

Сүүн бүтээгдэхүүн

Ааруул, сүү зэрэг зарим сүүн бүтээгдэхүүнийг өвлийн улиралд болгоомжтой хэрэглэх хэрэгтэй. Ааруул нь булчирхайн салстын шүүрлийг нэмэгдүүлж, биеийн ерөнхий төлөв байдалд нөлөөлж болно. Аль хэдийн ханиад хүрсэн, астма өвчнөөр шаналж буй хүмүүс үүнийг хэрэглэснээр асуудлыг улам даамжруулж болзошгүй юм. Учир нь сүү нь цэр үүсгэдэг.

Элсэн чихэр

Элсэн чихэр, ялангуяа өвлийн улиралд сэтгэлийн хямралыг өдөөдөг. Элсэн чихрийн хэрэглээ нь таны бие махбод дахь үрэвслийн процессыг өдөөж, бидний таашаал ханамж эдлэхэд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг элемент болох допаминий ялгаралтыг бууруулдаг.

Улаан мах

Улаан мах бол булчин, бодисын солилцоог бэхжүүлэхэд шаардлагатай уургийн гайхалтай эх үүсвэр юм. Гэсэн хэдий ч үүнийг байнга хэрэглэх нь хоолойд салиа хуримтлагдахад хүргэдэг. Энэ улиралд тахиа, загас идэхийг сонгох нь дээр.

Та эдгээр хоолноос өвөл иддэг үү? Хүйтний үед та юунаас зайлсхийхийг илүүд үздэг вэ? Тайлбар хэсэгт өөрсдийн бодлоо хуваалцъя.

Эх сурвалж: brightside

Г.Жаргал
Г.Жаргал
Zaag.mn сайтын редактор

шинэ мэдээ

I улирлын НӨАТ-ын буцаан олголтын мөнгийг өнөөдрөөс иргэдийн дансанд шилжүүлэхээр ажиллаж байна

2024 оны нэгдүгээр улирлын НӨАТ-ын буцаан олголтын мөнгийг өнөөдрөөс/2024.04.29/ иргэдийн дансанд шилжүүлэхээр ажиллаж байгааг Татварын байгууллагаас мэдээллээ. Энэ оны нэгдүгээр улиралд нийт 80.5 тэрбум төгрөгийг олгохоос...

Хөтөч: Нийслэл, орон нутагт эрт илрүүлэх үзлэг, оношилгоо хийж буй эмнэлгүүд

Урьдчилан сэргийлэх, эрт илрүүлэх үзлэг, оношилгоо, шинжилгээний ерөнхий мэдээлэл болон аймаг, нийслэлийн хэмжээнд эрт илрүүлэг хийж буй эрүүл мэндийн байгууллагуудын жагсаалтыг танилцуулж байна. ЭРТ ИЛРҮҮЛЭГТ ХЭН...

Ерөнхий боловсролын сургууль, багшийн ажлын гүйцэтгэлийн үнэлгээг зохион байгуулах зөвлөмж

Ерөнхий боловсролын сургууль, багшийн ажлын гүйцэтгэлийн үнэлгээг өнөөдрөөс эхлэн тавдугаар сарын 03-ны өдрүүдэд зохион байгуулж байна. Энэ жилийн гүйцэтгэлийн үнэлгээ нь: Эрх зүйн баримт бичгийн шинэчлэл Цахим шалгалт Үнэлгээний мэдээллийн...

Өнөөдөр нутгийн баруун хэсгээр, цаашдаа ихэнх нутгаар дулаарна

Малчид, иргэд, тээвэрчдэд зориулсан мэдээ: 29-нд нутгийн баруун хэсгээр, цаашдаа ихэнх нутгаар дулаарна. Нутгийн баруун хагаст багавтар үүлтэй, бусад нутгаар солигдмол үүлтэй. Говийн аймгуудын нутгийн зүүн...

трэнд