Ургамлын тоосны харшилтай хүмүүст өгөх хооллолтын зөвлөмжийг Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний хүрээлэнгээс цувралаар хүргэж буй.
Манай оронд ургамлын тоосны харшилтай хүмүүсийн 70 илүү хувь нь шарилжинд харшилсан байдаг.
Харшил үүсгэгч ургамал (лууль, шарилж) цэцэглэн тоосоо гүвэх хугацаа нь:
-7 сарын 20- 8 сарын 30 хүртэл (лууль)
-7 сарын 20- 9 сарын 10 хүртэл (шарилж)
Ургамлын тоосны харшилтай хүмүүс харшил хөдөлсөн ид үедээ хоолны дэглэм баримтлах хэрэгтэй.
Хөл газрын ургамлын тоосны харшилтай бол дараах хол, хүнснээс болгоомжлоорой.
Тодруулбал,
-Тарвас
-Наранцэцгийн үр
-Халва
-Майонез
-Амтат гуа
-Хулуу
-Чэс
-Гич
-Наранцэцгийн тос
-Цагаан гаа
-Гоньд
-Сармис
-Архи, согтууруулах ундаа