Коронавируст халдварын үед ДЭМБ-аас өгч буй хоол хүнсний зөвлөгөөг хүргэж байна. Дараах хоол хүнс нь дархлааг дэмжиж, халдварын эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний хэрэглээ:
Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух
Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
Өөх, тосны хэрэглээ:
Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
Транс тос хэрэглэхгүй байх
Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
Халуун шөлтэй хоол идэх
Өндөг
Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх
Жимс, хүнсний ногоо:
Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.
Эх сурвалж: ЭМЯ