Орц:
· Машиндсан мах – 500 гр
· Өндөг – 6 ширхэг
· Ургамлын тос
· Хатаасан талхны үйрмэг
· гурил
· Сонгино, давс, бусад амтлагч
Хийх арга: Өндгөө 15-20 минут чанаад, хүйтэн усанд сойно. Дараа нь сонгиноо хэрчээд, махтайгаа холино. Махандаа давс, амтлагчаа хийгээд сайтар холиорой. Чанасан өндгөө хальслаад, амталсан махаараа өндгөө бүрнэ. Хүнсний скоч, эсвэл хальсан уут дэлгээд түүн дээрээ махаа нимгэн тавиад арилгасан өндгөө голд нь хийгээд бөөрөнхийлбөл илүү хялбар байдаг. Бөөрөнхийлсөн махаа гурил, өндгөнд дүрээд, хатаасан талх буюу бүрмэлээр бүрээд их тосонд 20 минут шаргал болтол нь шарна. Бэлэн болсон хоолоо төрөл бүрийн хачиртай хольж идэж болно. Мөн махаа амтлахдаа орцоо баяжуулан дуртай зүйлээрээ амтлаарай.