Ажлын өдөр хэн бүхэнд өглөөний хоол бэлтгэх цаг зав хомс. Тэгвэл хийхэд хялбар, шим тэжээлээр баялаг өндөгний кассерол хийх жорыг хүргэе.
Энэ нь сонгино, оливын тос, өндөг, сүү, бууцай гэсэн орцуудаас бүрдэнэ.
½ сонгино, хэрчсэн
1 халбага оливийн тос
12 өндөг
1 аяга сүү
1 аяга үрлэн помидор
1 ½ аяга бууцай
½ аяга фета бяслаг
1 халбага жижиглэсэн Chive /ногоон сонгинотой төстэй/
1 халбага давс
½ халбага халуун ногоо
Хийх арга:
Зуухаа 400 градус дээр тохируулан урьдяилж халаана. Хучмалын хэвийг наалдуулахгүйн тулд тосолно.
Хайруулын тавганд оливийн тосоо хийж бага хэмийн галаар халаагаад сонгиноо хийж хэдэн минутын турш хуурна. Давс, чинжүүгээ хийж амтална.
Том хэмжээтэй сав аваад өндгөө хийж өндөг хутгагчаар сайтар хутгана. Сүүгээ нэмээд сайтар хутгана.
Дээрээс нь хуурсан сонгино, үрлэн помидор, фета бяслаг, бууцай, давс, гогод зэрэг бүх орцуудаа хийгээд сайтар холино.
Бэлэн болсон зуурмагаа хучмалын хэвэнд хийгээд 30 минутын турш жигнэх хэрэгтэй. Зүсэхээс өмнө 15 минут байлгаж хөргөнө.
Хоол хийх хугацаа:
Бэлтгэх: 10 минут
Жигнэх: 30 минут, амраах 15 минут
Тэжээллэг чанар
Хоолны нийт илчлэг- 100
Өөх тос- 6.5 гр
Ханасан өөх тос- 2.7 гр
Транс өөх- 0.0 гр
Холестерол- 167.6 мг
Нийт нүүрс ус- 2.8 гр
Эслэг- 0.4 гр
Нийт сахар- 2.1 гр
Натри- 218.3 мг
Уураг- 7.2 гр