Хичээлийн цагаар хүүхдийнхээ анхаарал төвлөрүүлэх чадварыг нь нэмэгдүүлэх, эрүүл чийрэг байлгахад туслах тэжээллэг хоолны жоруудыг хүргэж байна. Эдгээр үдийн цайны сет нь хийхэд хялбар, тэжээллэг орц найрлагатай.
Тахианы мах, лууван, авакоданы ороомог
Бууцайны навчаар ороосон тахианы мах нь уураг, кальци, С витаминаар баялаг. Лууван нь нүдний эрүүл мэндэд тустай төдийгүй, бета каротинаар баялаг.
Шим тэжээл:
ккал- 352
өөх тос 17г
нүүрс ус 29г
сахар 6г
эслэг 6г
уураг 20г
давс 0.7г
Орц:
75г тослог багатай зөөлөн бяслаг
3 гурилан тортилла
1 тахианы чанасан мах, бүдүүн хэрчсэн
Үрж жижиглэсэн лууван
1 ширхэг авокадо, салатны навч
Хийх арга:
Тортилла дээр бяслагаа тарааж, дээр нь тахианы мах, лууван, авокадо, салатны навчаа дэлгээд орооно.
Тахианы махан тако салат
Шим тэжээл:
Ккал 421
өөх тос 20г
нүүрс ус 27г
сахар 16г
эслэг 10г
уураг 29г
давс 0.8 гр
Орц:
Найрлага
¼ халбага чидун жимсний тос
2 халбага тослог багатай цөцгий
1 халбага цагаан дарсны цуу
1 Цо байцай
50г эрдэнэ шиш, хатаасан
5 улаан лооль
75гр чанасан BBQ тахиа
1 ширхэг Лайм шүүс
½ жижиг авокадо, хальсалж жижиглэсэн
1 ширхэг эрдэнэ шишийн тако бүрхүүл
Хийх арга:
Тос, цөцгий, цуу зэргийг холиод хөргөгчинд хийнэ.
Салат, амтат эрдэнэ шиш, улаан лооль, тахианы махыг үдийн цайны хайрцганд хийнэ. Лаймны шүүсийг авокадотай холин дээр нь тавина. Такогаа салат дээр тараана.
Бууцай, бяслагтай мини фриттатууд
Шим тэжээл:
ккал 59
өөх тос 3г
нүүрс ус 1г
сахар 1г
эслэг 0г
уураг 6г
давс 0.3г
орц:
цөцгийн тос, тослох зориулалттай
85г бууцай
3 том өндөг
6 халбага гэрийн бяслаг
3 сонгино, хэрчсэн
жижиглэсэн dill spills
задийн самар /Задь/
Хийх арга:
Шарах шүүгээг 180С хүртэл халаана. Бууцайгаа угаагаад усанд хийж буцалгаад шүүнэ. Үүнийгээ хөргөөд хэрчинэ.
Өндөг, бууцай, гэрийн бяслаг, сонгино, дилл, задийн самар зэргийг холино. Шарах шүүгээнд хийж, 18-20 минут байлгана. Хөргөгчинд агаар нэвтрэхгүй саванд хийн 2 хоног хадгалах боломжтой.
Avocado hummus & crudités
Шим тэжээл:
Ккал 335
өөх тос 17г
нүүрс ус 28г
сахар 15г
эслэг 15г
уураг 10г
давс 0.2г
Орц:
1 авокадо
210гр вандуй, хатаасан
1 хумс сармис
1 лайм жүүс
кориандрын навч
2 лууван, нарийн хэрчсэн
2 чинжүү, нарийн хэрчсэн
160гр вандуй
Хийх арга:
Авокадо, вандуй, сармис, чинжүү, лайм шүүс зэргийг хутган нухаш хийнэ.
Бууцай, амтат төмс, сэвэг зарам
Шим тэжээл:
ккал 397
өөх тос 5г
нүүрс ус 65г
сахар 19г
эслэг 11г
уураг 18г
давс 0.6г
Орц:
1 халбага гүнжидийн тос
1 ягаан сонгино
1 хумс сармис
Цагаан гаа, хальсалж, жижиглэсэн
1 улаан чинжүү, жижиглэсэн
1 ½ цайны халбага турмерик
1½ халбага нунтагласан гоньд
2 ширхэг амтат төмс
250гр улаан сэвэг зарам
600мл vegetable stock
80гр бууцай
4 ширхэг хэрчсэн ногоон сонгино
Тайланд базилик
Хийх арга
Гүнжидийн тосоо хайруулын тавган дээр хийн халаан сонгиноо нэмээд зөөлөн гал дээр 10 минут хуурна. Сармис, цагаан гаа, улаан чинжүү нэмээд минут хэртэй хутгасны дараа турмерик, гоньд нэмнэ. Амтат төмсөө дөрвөлжин хэрчээд нэмж хутгана. Сэвэг зарам, vegetable stock, зарим амтлагчаа нэмнэ. Буцалгасны дараа нь галыг багасгаад сэвэг зарам зөөлөртөл 20 минут буцалгана. Шөлгүй болсны дараа бууцайгаа хийж хутгана. Бэлэн болсны дараа хэрчсэн ногоон сонгио, базиликаа дээр нь цацна.